background_producten
Home » FAQ

FAQ

Gebruik de CBD-olie op kamertemperatuur.
Even schudden voor gebruik. U kunt de druppels CBD-olie rechtstreeks onder de tong laten vallen middels het pipet terwijl u in de spiegel kijkt.
Houd de CBD-olie circa 1 minuut onder de tong alvorens door te slikken.
Na oraal gebruik is het aanbevolen een glas water te drinken.

Er bestaat veel onzekerheid over de dosering van CBD. De juiste dosering van CBD-olie is voor ieder mens verschillend. Begin altijd met een lage dosering. Het advies is om te beginnen met 1 druppel per keer. Bijvoorbeeld: één druppel in de ochtend, één druppel in de middag en één druppel in de avond. Bouw de dosering geleidelijk op tot het gewenste resultaat is bereikt. Geef uw lichaam de tijd om aan de CBD-olie te wennen (minimaal twee weken). Zijn de effecten na twee weken niet merkbaar, verhoog dan de dosis verder. CBD-olie kan ook op de huid aangebracht worden. Test hiervoor altijd een druppel op de holte van je elleboog tegen allergenen, alvorens deze te gaan gebruiken.

De etherische olie van Balm Balm wordt gemaakt doormiddel van stoomdestillatie. Er zijn verschillende methode om  etherische oliën te maken. Destillatie is de beste en de oudste methode.  

Oliën die je moet vermijden tijdens de zwangerschap: Anijs, Basilicum, Bijvoet, Bergamot, Eucalyptus, Kruidnagel, Marjolein, Mirre, Oregano, Salie, Sassafras en Tijm.

Deze oliën te gebruiken vanaf vier maanden zwangerschap. 
Oliën die je wel kan gebruiken zijn (zwakke oplossingen 1% of minder): Kamille, Citrusolie, Frankincense, Geranium, Lavendel, Sandelhout en Roos.

Gebruik van etherische oliën tijdens de zwangerschap uitsluitend na raadpleging van de arts.
Let ook op met borstvoeding. De baby kan via de melk reststoffen van de oliën binnenkrijgen of direct via de huid (de tepel) opnemen.


Oliën die je bij kinderen niet mag gebruiken: Alsem, Eucalyptus, Nootmuskaat, Arizonacipres, Peterselie, Basilicum, Ravensara, Hennepnetel, Salie, Bijvoet, Kampfer, Schoplavendel, Ceder, Kaneelschors, Venkel, Citroenkruid, Kattenkruid, Komijn en Munt.